Hvad er et skifertag

Skifertag er et utroligt holdbart tag, der er lavet af skifersten. Skiferstenene skæres direkte ud af en klippevæg og bliver derefter skåret til flager, som muliggør at bruge skiferstenene som tag.  Skifer er et meget hårdført materiale, som kan holde i op til 100 år, og det kræver minimal vedligeholdelse. Udover at skifertag er meget praktisk, så er det faktisk også meget pænt, hvis man ønsker et tag med et naturligt udseende. Det er også miljøvenligt, fordi det er fremstillet helt naturligt.

To varianter af skifertag

Der findes to forskellige varianter af skifertag. Den billige variant er skifer i fibercement, som udseendemæssigt ligner skifertag. Den dyre variant er rigtigt skifertag lavet af naturskifer. Et skifertag i natur koster omkring 220 kroner pr. Kvadratmeter.

Kan man selv lægge skifertag?

Det anbefales ikke, at man selv kaster sig ud i at lægge skifertag. Det er nemlig ikke særlig let at montere, så derfor er det bedst at få fagfolk såsom en blikkenslager til at lægge det. Alle skiferplader skal eksempelvis fastsættes med kobbersøm, da andre søm vil få pladerne til at revne. Derfor er det bedst at få en professionel til at lægge dit skifertag, så det bliver gjort korrekt i første omgang.