Hvad er et gelbatteri, og hvor bruger man dem?

Der findes rigtig mange forskellige former for batterier, og det kan være svært at finde rundt i. Læs med her og find ud af, hvad et gelbatteri egentlig er, samt hvad man bruger dem til.

Et GEL- batteri er et batteri, hvor elektrolytten eller batterisyren er flydende, når den fyldes på batteriet, når batteriet bliver produceret. Her efter tilsættes så en speciel kiselopløsning, som får den her batterisyre til at stivne. Et GEL-batteri har præcis lige så meget syre som et almindeligt åbent batteri, men den stivnede konsistent gør, at batteriet beskyttes mod fx vibrationer eller rystelser.

Fordele ved GEL-batterier

GEL-batterier har en række fordele, herunder:

  • Billige omkostninger
  • Effektivitet
  • Lang levetid
  • Et bredt sortiment af GEL-batterier
  • Mulighed for reparation
  • Pålidelighed

En af ulemperne ved GEL-batteriet er dog, at prisen er relativt høj, men har du først været ude og investere i et sådan batteri, vil du nyde godt af de mange gode fordele i mange år fremadrettet grundet den lange holdbarhed.

Stort udvalg af GEL-batterier

Der findes mange forskellige typer af GEL-batterier, og du kan få dem i mange forskellige prisklasser, så det kan godt være svært at finde rundt i, hvad du skal vælge. Hos Akkumulator.dk har de rigtig meget viden om GEL-batterier, og de kan guide dig til at finde et GEL-batteri, der passer perfekt til dig og dine behov.
De har et stort udvalg og forskellige prisklasser. De har eksempelvis gelbatteri fra Exide, som er et populært valg med en masse gode egenskaber, som du kan drage fordel af under brug. Batteriet kan blandt andet modstå dybe afladninger helt ned til omkring 80 % af den samlede kapacitet for batteriet. Det er altså et godt batteri af høj kvalitet med lang holdbarhed, som du vil kunne bruge i mange år.