Husk det årlige tandlægebesøg og mindsk risikoen for smerter i tænderne

Det sker igen og igen, år efter år. En besked tjekker ind fra din tandlæge, som inviterer dig forbi til det sædvanlige tjek. Men hvorfor bør du egentlig takke ja til invitationen?

Hvorfor er det vigtigt at tage til tandlæge?

Der kan være en masse benspænd og dårlige undskyldninger, når tiden til tandlægebesøget nærmer sig. I en presset hverdag kan det være svært at finde tiden til at tage forbi tandlægen, og rent økonomisk ved du heller aldrig helt, hvad du kan regne med. Hvis alt er fint i din mund, kan du slippe af sted med en helt tilforladelig udgift. Men hvis der viser sig at være problemer, kan regning let løbe op i svimlende beløb.

Der er derfor intet at sige til, hvis du er lidt tøvende overfor at sætte dig i tandlægestolen. Men det årlige tjek hos en tandlæge er altså uhyre vigtigt. Helbredet i din mund er ligeså vigtigt som helbredet i resten af din krop. Tandrelaterede sygdomme kan medføre en lang række gener, som kan have en rigtig dårlig indflydelse på din overordnede livskvalitet. Derfor er det at gøre dig selv en gigantisk bjørnetjeneste at skippe turen til tandlægen.

Udover at det er vigtigt for din generelle sundhed, så er et besøg hos en tandlæge også en forbyggende foranstaltning. De problemer, der måtte opstå, bliver taget i opløbet, så du ikke skal have foretaget de helt store indgreb. På den måde kan et enkelt tandlægevisit spare dig mange penge og smerter på den lange bane.

Hvad sker der til det årlige tandlægebesøg?

I langt de fleste tilfælde er proceduren hos tandlægen helt tilforladelig og hurtigt overstået. De fleste får en grundig tandrensning, og så er de ude af døren igen. Under rensningen fjerner din tandlæge alt den uønskede plak, der har samlet sig på dine tænder i løbet af det forgangne år. Det er en proces, som her helt smertefri.