Gule tænder? Hold dig fra disse fødevarer

Hvorfor og hvordan får man gule tænder?

Der kan være forskellige årsager til, hvorfor man kan få gule tænder. Det eneste fællestræk er nok, at der ikke rigtigt er nogen, der ønsker det. Både fødevare, tobak og drikkevare kan misfarve tænderne, men desværre findes der også bare nogle personer, der har en større tendens til at få gule tænder sammenlignet med andre.

 Nogle fødevarer gør dine tænder gule på grund af emaljeskader og modtagelighed overfor farvestoffer, andre indeholder bare meget farve, der sætter sig i tænderne.

Cigaretter og anden tobak kan give brune belægninger på tænderne, fordi nikotinrester sætter sig på overfladen af tænderne.

Vin, te, kaffe og læskedrikke er ofte meget syreholdige, som gør tænderne mere modtagelige over for farvestoffer.

Hold dig fra disse fødevarer

Generelt er et af de bedste råd mod gule tænder at holde sig fra alt for syreholdige fødevarer. For meget syre ætser nemlig emaljen og gør tænderne mere modtagelige over for farvestoffer fra andre fødevarer, man spiser efterfølgende.

Derfor er det en god idé at holde sig fra for meget sodavand, sort te og vin. Når man så drikker nogle af disse drikkevarer, er det en god idé ikke at få det rundt i hele munden, så alle tænder bliver ramt.

Få igen hvide tænder med en tandblegning

Er du allerede blevet ramt af gule tænder, og ønsker du at gøre noget ved det? Med en tandblegning kan du igen få flotte, hvide tænder. Kontakt din tandlæge i Køge og se det flotte resultat.