Gode råd til køb og vedligeholdelse af hvidevarer

Når du skal ud at have nye hvidevarer til hjemmet, kan der være rigtig mange penge at spare, hvis du tænker dig godt om. Måske skal en stor del udskiftes, eller måske er du lige flyttet ind og mangler alt fra køleskab og fryser til opvaskemaskine og tørretumbler.

Det er en rigtig god idé at starte med at indhente tilbud og sammenligne priser. Derudover bør du tænke over dit reelle behov: hvor ofte skal apparatet bruges? Hvis det er et apparat, som du kommer til at bruge meget, fx køleskab og fryser, der er tilsluttet strøm hele tid, er det en god idé at gå efter den højeste energiklasse; den bedste energiklasse er A+++.

Simple råd til at vedligeholde dine hvidevarer

Hvis du husker at vedligeholde dine hårde hvidevarer, er der også her mange penge at spare, og du forlænger levetiden, så du kan have glæde af dine apparater meget længere! Der er lavet undersøgelser som viser, at energiforbruget øges, hvis man ikke vedligeholder sine husholdningsapparater. Her kan du læse, hvordan du bedst vedligeholder dine hvidevarer:

  • Fryser: Tør den af bagpå. Afrim den 1-2 gange om året, eller når der er mere end 5 mm. rim. Sørg for at lågen holder tæt.
  • Tørretumbler: Husk at rens fnugfilteret efter hver tørring, og tjek aftræksslangen for fnuller ind i mellem.
  • Opvaskemaskine: Brug en afkalkningstablet en gang om måneden, rens grovfilteret så ofte som muligt, og tjek at dyserne i spulearmene ikke er blokerede.
  • Køleskab: Rengør tætningslisten med jævne mellemrum, så der ikke sidder skidt og snavs der forhindrer lågen i at lukke. Støvsug også gerne køleribberne bagerst på køleskabet – det nedsætter energiforbruget.

Bredt sortiment af kvalitetshvidevarer

Brdr. Bonnichsen står bag butikken El-salg i Bolderslev: Her kan du købe mange slags el-artikler og hårde hvidevarer. De hjælper også med reparation af dine hvidevarer, hvis uheldet er ude.