Det skal du vide om montering af udendørslamper

Må man selv montere udendørslamper?

I de mørke efterårs- og vintermåneder er det hyggeligt og ganske belejligt med ekstra belysning udenfor. Derfor er det oplagt at montere lys ved indkørslen, ved hoveddøren eller i haven. Mange er dog i tvivl om, hvorvidt de selv må montere belysning udenfor.

Du må som udgangspunkt må du ikke selv opsætte udendørslamper. Det er nemlig forbudt at trække bløde ledninger gennem vægge, eller bruge disse som en fast installation. Ligeledes skal al montering af kabler i den eksisterende installation udføres af en professionel el-installatør.

Dog er der enkelte typer af udendørslamper, som du selv må opsætte. Du må gerne opsætte lav volts udendørslamper, som produceres som et komplet sæt med stik. Det er vigtigt, at du ikke ændrer på lampens originale form. Ved montering af en udendørslampe kan stikket for enden af lampen enten trækkes ind til en stikkontakt indenfor eller tilsluttes en stikkontakt udenfor. Har du brug for en professionel el-installatør i København til at hjælpe med montering af udendørslamper, står el-installatørerne hos Trebbien Electric klar til at hjælpe dig.