Derfor skal du vaccinere din kat

  • Vaccination medfører et styrket immunforsvar, som beskytter mod sygdomme.
  • Vaccination bidrager til general sygdomsforebyggelse mellem katte i verdenen, som minimerer risikoen for infektionssygdomme. 

Vaccination af kat er også vigtigt fordi nogle kattesygdomme kan være dødelige, hvorfor vaccinationerne er livsvigtige, hvis kattens immunforsvar skal have en chance for at forberede sig på sygdomme. Sygdomsforsikringen dækker derudover også kun, hvis din kat er vaccineret.

Vaccination af ude- og indekat

Det gælder både for udekatte og indekatte, at de skal vaccineres. Indekatte er selvfølgelig mindre udsatte end udekatte. Men alle katte skal gerne vaccineres mod:

  • Kattesyge.
  • Katteinfluenza.
  • Tillægsvacciner såsom: kettaleukæmi og chlamydia.
  • Derudover, hvis katten skal til udlandet, skal den vaccineres mod rabies.

Vaccinationsprogrammet for den enkelte kat bliver tilrettelagt af dyrlægen i samråd med ejeren. Der kan nemlig være variationer i programmet for, hvilke vaccinationer der er at foretrække for den enkelte kat, i forhold til hvilket område katten bevæger sig i, og om den er en ude- eller indekat.

Hvornår skal katten vaccineres?

I killingens første levetid er den beskyttet af moderens antistoffer. Killingerne er derfor beskyttet i op til 12 uger, hvor killingen bør have dens første vaccination, hvorefter den først skal vaccineres i en alder af 1 år. Det er forskelligt, hvor lang tid vaccinationerne holder. Når katten bliver vaccineret ved i års alderen holder vaccinationen mod kattesyge og katteinfluenza i 3 år. Chlamydia beskyttelsen holder i 1 år.