Derfor skal du skifte til pillefyr

Der findes mange forskellige måder at varme din bolig op på. Det kan eksempelvis gøres ved hjælp af et oliefyr, varmepumper, fjernvarme eller ved at anvende et pillefyr. Men hvordan ved man egentlig, hvilken form for varmeanlæg man skal vælge? Her kan du, på baggrund af viden fra eksperter i pillefyr, læse om nogle konkrete fordele ved at vælge et pillefyr som den primære varmekilde i dit hus. Der er nemlig mange gode grunde til at skifte til eller installere netop denne løsning.

Spar penge på varmeregningen

Der er flere forskellige fordele ved at vælge et pillefyr som varmekilde frem for nogle af de førnævnte muligheder. Det gælder blandt andre følgende:

  • Du kan spare en hel del penge på din varmeregning – især hvis du sammenligner med olie- og gasfyr eller med elvarme, hvor der er op til 60-70 % at spare på regningen. 
  • Det er en mere miljøvenlig varmeløsning. Dette gælder både i forhold til forurening i hjemmet, da alle gasser og træpiller brændes af. Men det gælder også i forbindelse med CO2-udslip. Forbrændingen i et pillefyr sker nemlig CO2-neutralt. Derfor er du med til at værne om kloden ved at vælge dette frem for andre løsninger. 
  • Pillefyret passer til de systemer, du allerede har i din bolig, så du behøver ikke tænke på at skulle udskifte radiatorer, når du skifter varmeanlægget.

En varmeløsning med få ulemper

Selvom der er mange gode grunde til at vælge et pillefyr, så er der også et par enkelte ulemper, som er værd at nævne, inden du tager beslutningen om at skifte. Én af disse er for eksempel det lidt større arbejde, det kræver at varme op med træpiller. De skal nemlig fyldes på løbende. Derudover er det vigtigt at købe nogle af god kvalitet, så du får mest muligt ud af dem.