Bourgogne – et af de mest eftertragtede vindistrikter i verden

Bourgogne er ikke en type vin – faktisk er borgogne et område med flere 100 marker i det østlige Frankrig, som har en særlig kvalitet, som når det kommer til både rødvine og hvidvine. Dette vindistrikt leverer kvalitet hver eneste gang, hvorfor de er så eftertragtede i hele verden. Hver vin er kun lavet med den typiske drue, hvorfor du kan sikre dig en utrolig klar og delikat oplevelse, hvis du kigger på vine fra Bourgogne-distriktet. Selv inden for Bourgogne-distriktet er der klassifikationer mellem de gode og de mest udsøgte vine, som skyldes markernes særlige klassifikation. De reklamerer åbent med det, så du ved, hvor eksklusiv en del af Bourgogne-distriktet du får et glas af.

Typisk laves vine fra Bourgogne-distriktet med specifikke druer, som sikrer den høje kvalitet:

  • Chardonnay: en hvidvinsdrue, som typisk dyrkes i den nordlige del af Bourgogne-distriktet. Er en meget udsøgt vin med særlige smagsnoter, som afhænger af produktionstidspunktet.
  • Pinot Noir: en skrøbelig rødvinsdrue, som giver kraftige og nuancerede smag, hvis den plejes ordentligt – og det gør de i Bourgogne-distriktet.
  • Aligoté: En hvidsvinsdrue, som er mindre kendt end Chardonnay, men ikke desto mindre lige så udsøgt.
  • Gamay: en rødvinsdrue, som giver en lidt lysere nuance til den ellers kraftige rødvin.

Hvis du vil have gode rødvine og hvidvine fra Bourgogne, kan du bestille dem online hos Otto Suenson. Deres webshop leverer vinen lige til din dør, så du ikke skal gå ud efter dem.